Венедіктова відвідала судове засідання у справі МН17 та поспілкувалася із родичами загиблих

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова побувала на судовому засіданні окружного суду Гааги щодо справи МН17, що відбулося в комплексі юстиції «Схіпхол».

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента. 

Генпрокурор поспілкувалася із керівництвом Фундації родичів загиблих у трагедії. Один із них втратив сина, невістку і шестирічного онука, інший –  брата, невістку і племінника. Венедіктова  висловила всім родичам свою підтримку та співчуття і запевнила у відданості України меті встановлення і притягнення до відповідальності всіх причетних до цього злочину світового масштабу.

«Це найважча і найемоційніша частина цього надважливого судового процесу, за яким стежить увесь світ. Біль цих людей і їхня надія на правосуддя спонукає всіх нас працювати активніше. Я – керівник Спільної слідчої групи від України. Тут в Нідерландах триває судовий процес, але розслідування не закінчилося. Для мене сьогодні було важливо побачити і почути родичів потерпілих, спілкуватися з ними, показати їм, що Україна продовжує роботу, що ми тримаємо цей фокус і так само прагнемо справедливості, і так само прагнемо правосуддя», – заявила Генпрокурор.

Українська делегація також вшанувала жертв, поклавши символічні соняшники до Меморіалу пам’яті загиблих рейсу МН17 неподалік аеропорту «Схіпхол», звідки вилетів літак «Малайзійських авіаліній».

Події

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *