Таліби звернулися до Туреччини з пропозицією взяти на себе управління аеропортом Кабула, – Ердоган

Рух “Талібан” запропонував Туреччині здійснювати управління аеропортом імені Хаміда Карзая в Кабулі, повідомляє у п’ятницю агентство “Анадолу” з посиланням на заяву президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

“Талібан” запропонував Туреччині управління аеропортом Кабула, однак в Анкарі поки що не ухвалили рішення щодо цього питання”, – наводить агентство його слова.

Ердоган додав, що Туреччина оцінює можливість проведення переговорів із талібами “і не має наміру запитувати у будь-кого, де і які переговори вести”.

Президент Туреччини заявив, що евакуація контингенту ЗС Туреччини, що несе службу в Афганістані, триває і завершиться в найкоротші терміни.

Ердоган засудив серію терактів у Кабулі, що відбулися напередодні та забрали життя майже 100 осіб, назвав подію трагедією.

“Туреччина засуджує трагедію, масштабний теракт, що відбувся напередодні в Кабулі”, – заявив турецький лідер.

Напередодні агентство “Анадолу” з посиланням на Ібрагіма Калина – прес-секретаря Ердогана – повідомило, що Анкара пропонує взяти на себе управління та гарантування безпеки в міжнародному аеропорту Кабула після виведення іноземних військ із Афганістану.

“У разі досягнення домовленості щодо цієї теми, ми продовжимо надавати там цю послугу”, – навело агентство слова Калина.

Він зазначив, що це “піде на благо і Афганістану та перехідному процесу в цій країні, і новому сформованому уряду в майбутньому”.

“Тому що для того, щоб отримати визнання на міжнародному рівні, новий афганський уряд має гарантувати безпеку повітряної гавані та її нормальне функціонування”, – сказав Калин.

“Необхідно гарантувати безпеку в аеропорту. Чи буде це забезпечено з боку афганських сил “Талібану” або приватної охорони? Там обов’язково має бути створена структура безпеки. Не думаю, що таліби мають такий потенціал. Вони теж, найімовірніше, рано чи пізно звернуться за такою послугою. Тому що знають, наскільки це важливо. Ці деталі підлягають обговоренню. За наявності домовленості буде проведена робота в цьому напрямі”, – сказав Калин.

ПодіїСвітТероризмТуреччина

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *