РФ збільшила свій військовий контингент у Криму та використовує півострів як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії, – ГУР Міноборони

Від початку окупації Криму Росія практично щороку збільшує свій військовий контингент у Криму, перетворивши курортне місце “у мілітаристичну фортецю”, крім того, Москва використовує півострів як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

“Восьмий рік Україна стримує російську агресію. Ми фіксуємо стягування російських військ та зброї до наших кордонів та на окуповані нею території сходу та Крим. З перших днів окупації Кремль перетворює Кримський півострів на мілітарну базу для контролю над Чорним та Азовським морем, провокацій та погроз країнам усього Причорномор’я, зокрема Україні та нашим натовським союзникам”, – сказав Буданов у коментарі Українському центру безпеки та співпраці, оприлюдненому на сторінці ГУР у Facebook.

Він наголосив, що “загроза не тільки Україні, а всій Європі, зростає з кожним днем”.

“Ми готові до боротьби, аж до повної деокупації Кримського півострова. Крим буде звільнено, а злочинців – покарано. Ми зробимо для цього все можливе та неможливе”, – заявив Буданов.

У ГУР зазначили, що від початку окупації півострова “Росія практично щороку збільшує свій військовий контингент у Криму, перетворивши колись курортне та квітуче місце в мілітаристичну фортецю.

“Зрозуміло, що саме це і була основна мета окупації Криму, адже півострів має дуже вигідне геополітичне розміщення, що дозволяє Росії мати суттєві переваги та можливість впливу на країни причорноморського регіону та “качати права” в самому Чорному й Азовському морі. Крім того, Москва використовує півострів і як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії”, – йдеться в повідомленні.

У ГУР нагадали, що для повернення півострова Україна ініціювала “Кримську платформу”.

Інтервенція РосіїКрим

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *