Російські літаки провокували небезпечну ситуацію біля фрегата Evertsen, – Міноборони Нідерландів

У Міноборони Нідерландів 29 червня повідомили, що 24 червня російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС країни Evertsen в Чорному морі.

Як передає “Радіо Свобода”, міністерка оборони Нідерландів Анк Бейлевелд-Схоутен назвала дії Росії «безвідповідальними».

«Озброєні російські військові літаки спровокували небезпечну ситуацію в Чорному морі біля HNLMS Evertsen минулого четверга. Літак неодноразово пролітав на небезпечно низькій висоті над судном і поруч з ним, й виконував імітаційні атаки. Під час цих переслідувань HNLMS Evertsen перебував у міжнародних водах», – мовиться у повідомленні.

У міністерстві повідомили також, що в цей час фрегат Evertsen був у складі британської ударної групи авіаносців, яка в той час здійснювала патрулювання в цьому районі.

«Evertsen має повне право там плисти. Немає виправдання таким агресивним діям, які без потреби збільшують ймовірність нещасних випадків», – зазначила вона, додавши, що влада обговорить це питання з Росією на дипломатичному рівні.

Інтервенція РосіїРосіяСвіт

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *