Денісова: Ситуація із зарплатними боргами гірників залишається складною

Наразі ситуація із виплати заробітної плати гірникам залишається складною.

Про це у Telegram поінформувала Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

“Ситуація щодо заборгованості із виплати заробітної плати гірникам залишається складною. До акцій протесту на виробничому підрозділі шахти “Гірська” Державного підприємства “Первомайськвугілля” додались протести й інших гірників”, – поінформувала Денісова.

Вона уточнила, що їй стало відомо, що гірники ДП “ВК “Краснолиманська” та шахти “Котляревська” ДП “Селидіввугілля” також розпочали акції протесту у зв’язку із невиплатою їм зарплати.

Український омбудсман зазначила, що згідно з даними Держпраці, станом на 26 квітня 2021 року заборгованість на ДП “ВК “Краснолиманська” становила 95 млн грн, а на шахті “Котляревська” ДП “Селидіввугілля” заборгованість з початку року зросла майже в 60 разів (або на 14,9 млн грн), і станом на 26 квітня 2021 року становить майже 15,2 млн грн.

Денісова уточнила, що для поновлення порушених конституційних прав шахтарів направила листи до Міністерства енергетики України та Державної служби України з питань праці, у яких наголошується на необхідності вжиття дієвих заходів для поновлення прав гірників вказаних шахт.

Вона зазначила, що питання погашення зарплатних боргів гірникам залишається на контролі.

За словами голова Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця, наразі накопичилося більше як 2 млрд грн зарплатного боргу, не закриті виплати січня, лютого, березня та квітня.

Суспільство

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *