Глава МЗС Німеччини виступає проти посилення санкцій проти Росії

Глава МЗС ФРН Гайко Маас вважає, що посилення санкцій щодо РФ призведе лише до погіршення становища Олексія Навального. У зв’язку з напруженням у відносинах останнім часом необхідний діалог з Росією.

Про це він заявив він 25 квітня в інтерв’ю телеканалу ARD, передає DW.

“Відносини дуже погані, – визнав він. – Але вони не мають і залишатися такими”.

“Суть дипломатії”, за словами глави зовнішньополітичного відомства Німеччини, полягає в тому, щоб розмовляти з тими країнами, відносини з якими напружені, “а не завжди говорити тільки з тими, з ким немає розбіжностей у думках”. “Це особливо стосується Росії і конкретно зараз”, – наголосив Маас.

Він висловив задоволення тим, що російський уряд, напевно, прийняв пропозицію глави Білого дому Джо Байдена про переговори з російським президентом Володимиром Путіним, і обидві сторони вже обговорюють час і місце проведення зустрічі. “Врешті-решт ніхто не може бути зацікавлений у тому, щоб постійні провокації та конфронтації перетворилися на серйозне протистояння, – зазначив глава німецького МЗС, – уже точно не ми, в Європі”.

Гайко Маас нагадав, що після протизаконної окупації Криму в 2014 році ЄС вже запровадив щодо Росії економічні санкції, які продовжуються кожні пів року, а також що європейські санкції були двічі запроваджені протягом останніх тижнів у зв’язку з отруєнням Навального. Глава німецької дипломатії висловився проти ще більш жорстких заходів, як того вимагають, зокрема, європарламентарі. Він висловив сумнів у тому, що “дуже жорсткі санкції” щодо Москви поліпшать ситуацію з Навальним: “Я думаю, що це призведе до протилежного”.

Політика

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *