Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем агресії з боку РФ, – Квін

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін заявила, що Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем залякування і агресії з боку Росії.

Про це вона сказала під час виступу на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові, повний текст якого оприлюднено на сайті Посольства США в Україні. 

“Понад шість років Об’єднана багатонаціональна група з підготовки тут, у Яворові, є символом партнерства у галузі безпеки між Україною, США і союзниками та партнерами по НАТО, включаючи Канаду, Данію, Литву, Польщу, Швецію та Сполучене Королівство. Разом ця група з підготовки допомагає створити в Україні нові, боєздатні, професійні збройні сили, які відповідають стандартам НАТО”, – заявила Крістіна Квін.

Вона повідомила, що за ротацією, кожна ОТГ перебуває в Україні близько дев’яти місяців, та наголосила, що їхня робота є реальною і наявною демонстрацією відданості Сполучених Штатів справі допомоги Україні у боротьбі з підтримуваною Росією агресією на Донбасі. І ця робота зараз стає ще більш важливою.

“Поки ми на цій церемонії тут у Яворові, десятки тисяч російських військ перебувають біля кордону з Україною і на українській території Криму, і їх чисельність збільшуються. США та наші союзники й партнери по НАТО в Європі глибоко стурбовані цією ескалацією. І на додаток до цього провокаційного накопичення військ, уряд Росії продовжує проводити дезінформаційну кампанію, фальшиво заявляючи, що Україна нагнітає напруженість. Хочу чітко заявити — моя команда в посольстві США і я знаємо з перших рук: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії. Насправді, Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем залякувань і агресії з боку Росії”, – заявила Тимчасова повірена у справах США.

Але на тлі російських провокацій важливо пам’ятати, що Україна 2021 року та українські збройні сили 2021 року значно відрізняються від того, чим вони були у 2014 році, зазначила Квін.

“Щоб краще реагувати на зовнішні загрози, українські збройні сили стали більш боєздатними, більш професійними, одними з найбільш боєздатних збройних сил в Європі сьогодні — і Сполучені Штати пишаються тим, що наші спільні зусилля в галузі безпеки стали внеском у досягнення цього вражаючого результату”, – підкреслила Крістіна Квін.

“Вся наша спільна робота має вплив. Україна не лише боєздатніша, ніж будь-коли з 2014 року, але Україна отримала статус партнера НАТО із розширеними можливостями у 2020 році за внесок у безпеку Альянсу. І співпраця триватиме, по мірі того, як Україна здійснюватиме реформи потрібні для її членства в НАТО”, – сказала Тимчасова повірена у справах США та на завершення повторила, що Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй політиці із підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, включно з Кримом та територіальними водами.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *