Зеленський запропонував Макрону підписати декларацію про підтримку вступу України до ЄС

Президент України Володимир Зеленський запропонував французькому президентові Еммануелю Макрону підписати декларацію про підтримку вступу України до Європейського Союзу.

“Ми зробили декларацію, яку ми укладаємо з країнами-партнерами, країнами-членами Європейського Союзу, в якій та чи інша країна підписує з нами декларацію, в якій вона підтримує Україну у прагненні бути членом Європейського Союзу. Скажу вам відверто, що декілька країн вже підписали цю декларацію. Є країни, які ознайомлюються наразі з цією декларацією. Я розповів деталі цієї декларації, я запропонував Франції також підтримати Україну. Я гадаю, що президент Макрон ознайомиться з цією декларацією і дасть свою відповідь”, – сказав Зеленський на брифінгу за результатами переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі в п’ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

Основною темою переговорів президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції та Німеччини була безпекова ситуація на Донбасі та проведення “нормандського саміту”.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це український президент розповів на брифінгу в Парижі.

“Ми проговорили безпекову ситуацію на Сході Україні, яка діяла з 20 липня і діяла дуже непогано, але десь із другої половини грудня ми побачили ускладнення ситуації на контактній лінії та тимчасово окупованій території. Усі ці випадки я розповів детально пану Макрону, а потім і пані Меркель”, – сказав Зеленський.

Журналістка спитала Зеленського, що б він сказав російському президенту Владіміру Путіна, якби він приєднався до розмови. “Підключення пана Путіна не було, тому мені складно відповісти, що б я йому сказав, якби було підключення. Хоча я налаштований на те, щоб ми всі вчотирьох підключилися з питання безпекової ситуації на Сході України і деокупації наших територій”, – додав він.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *