Росія своїми діями намагається спровокувати Україну, – Зеленський

Російська сторона своїми діями намагається спровокувати Україну. Стягування російських військ до кордонів України – політичний і психологічний тиск на нашу країну.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю газеті Le Figaro, інформує пресслужба Офісу Президента.

“Вони точно намагаються показати, що ми повинні боятися, і вони намагаються точно провокувати нас. Ми бачимо, скільки пострілів. Ми бачимо з окупованих територій снайперський вогонь. Ми маємо різні розвіддані, і ми бачимо нарощування військ як у Криму, на Донбасі, так і на кордонах України та Росії у різних напрямках. Вони начебто трактують це як підготовку до навчань “Захід-2021”. Але ми всі розуміємо – це тиск. Тиск політичний, мілітаризований, психологічний. Чому психологічний? Тому що вони стріляють і чекають, що ми будемо відповідати так само. Мало того, вони “чекають”, що ми підемо на сході України в наступ. Але ми не дамо їм “такого щастя””, – зазначив президент.

“Ми бачимо їхню риторику, риторику оточення Президента Російської Федерації. Я вважаю це дуже небезпечним для нас, для Європи і, врешті-решт, для його країни. Це небезпечна риторика, коли ти говориш, що ми в будь-якому разі готові захищати “наших” російських громадян. Ви знаєте, в усьому світі є росіяни, як і українці, і французи, й інші нації. Світ – він ширший за колишній Радянський Союз, за Європу, за Сполучені Штати, за Китай… Але це не означає, що кожна з цих країн повинна захищати своїх громадян і заводити туди війська. Тоді це – світова війна”, – додав Зеленський.

Президент також підкреслив, що не треба захищати наші території від нас.

Політика

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *