Львівський міський голова: Добре, що ми ввели посилений карантин

Ковідні цифри нових виявлених інфікованих, що їх оприлюднила міська рада, мали би бути приводом для радості. Бо вони нарешті суттєво менші порівняно з  останніми днями.

Отже, за оперативними даними, за минулу добу, 11 квітня, лабораторні центри провели 1318 ПЛР-тестів, з яких 590 – позитивні (серед них львів’ян – 410). Для порівняння: за добу 10 квітня виявлено 720 нових інфікованих (у Львові – 383), за 9 квітня – 1342 нові випадки (у Львові – 716), за 8 квітня – 1639 (819 – мешканці Львова), за 7 квітня – 1255 (553– львів’яни).

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 117739 осіб. 2872 хворих померли. 85713 пацієнтів одужали. По місту Covid-19 підтвердили у 58137 осіб, з яких 42460 одужали. Летальних випадків – 1381.
У 8-й лікарні – 279 пацієнтів, у 1-й лікарні – 161, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 565, у 5-й – 108, у 4-й – 6, у пологовому – 25 пацієнток. Загалом в стаціонарах перебувають 1144 особи. 1094 з них хворі на Covid-19. 66 пацієнтів лікують у реанімаційних відділеннях, 26 важких хворих підключено до апаратів ШВЛ.
За добу 11 квітня до медзакладів доправили 41 хворого. 28 осіб виписані додому.

Найближчими годинами у Львові вирішуватиметься питання щодо можливості послаблення карантину для учнів 1-4 класів та для працівників ринків. Про це під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM» сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«На жаль, не маємо очікуваного падіння темпів захворюваності на Covid-19, – зазначив, зокрема, мер. – На сьогодні в наших міських лікарнях перебувають 1144 хворих. За останню добу госпіталізовано 41 львів’янина. Добре, що ми ввели-таки посилений карантин, бо це суттєво знизило темпи поширення захворюваності і наша медична система не дала збою. Локдаун приніс певний результат. Дуже хочемо послабити карантинні обмеження, тому сьогодні будемо консультуватись з МОЗ, адже перебуваємо у «червоній» зоні і є певні державні норми, що може працювати, а що – ні. Також міський штаб з протидії коронавірусу сьогодні буде аналізувати ситуацію та всі показники. Бажання послаблювати карантин є, зокрема – щодо очного навчання учнів початкових класів та роботи ринків, але фінальне рішення ми зможемо прийняти лише завтра».

Також мер говорив про початок вакцинації працівників галузей, які забезпечують життєдіяльність міста: «Цього тижня хочемо у Львові перейти до більше масової вакцинації. Ми готові вакцинувати комунальників, освітян, але тут також потребуємо дозволу з міністерства. МОЗ визначає певну почерговість вакцинації, але, на мою думку, потрібно переходити до швидких темпів, щоб побачити позитивний ефект – як в Ізраїлі чи у Великобританії».

Принагідно варто нагадати, що в жорсткий карантин Львів ввійшов 19 березня, а з 25-го перебуває у «червоній» карантинній зоні. Спочатку міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про зняття жорстких обмежень 3 квітня, згодом перенесла на 12 квітня, потім – на 19 квітня. Поки що. Як далі розвиватимуться події з карантинними обмеженнями, залежатиме від ковідної статистики. Хоча, звісно, вже дуже хочеться хоч трошки «на волю». 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Коронавірус

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *