ООН допоможе розробити стратегію боротьби з повенями на Прикарпатті

На Прикарпатті створили робочу групу для розробки стратегії протиповеневих заходів. До її підготовки долучились представники програми ООН.

Про це повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

«Ми створили робочу групу фахівців та експертів, щоб розробити стратегію протиповеневих заходів. До її підготовки долучились представники Програми розвитку ООН», – зазначив він.

За його словами, завдання стратегії – ідентифікація чинників, які призводять до виникнення природних стихій, зокрема повеней і паводків, та напрацювання конкретних заходів для зменшення їх негативного впливу.

«За результатами роботи були визначені основні території, що зазнають найбільшого впливу внаслідок повеней та паводків, так звані «зони ризику». Як наслідок сформовані стратегічні напрямки, за якими необхідно здійснювати комплексні заходи щодо запобігання негативному впливу природних явищ», – зазначив Бойчук.

Він зауважив, що при виборі показників для проведення соціально-економічного аналізу використані звіти щодо подолання наслідків стихії, яка відбулась в червні 2020 року.

«Система показників є виважена, людиноцентрична і відповідає основним стратегічним напрямкам розвитку. Першочерговому виконанню підлягають об’єкти, які несуть загрозу життю людей і їх майну, наступні пріоритети – бізнес та інфраструктура», – додав голова ОДА.

Наголошується, що Президент Володимир Зеленський підтримав стратегію протиповеневих заходів та готовий сприяти її реалізації.

ЕкологіяПодіїСуспільство

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *