У протистоянні агресії РФ партнерство України з НАТО є вкрай важливим, – Таран

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що курс на повноправне членство в НАТО залишається стратегічним пріоритетом та закріплений в українській Конституції. 

Про це йдеться у повідомленні з нагоди 72-ої річниці створення  Північноатлантичного Альянсу.

За його словами, навесні 2021 року Україна знову переконується у безальтернативності вибору європейської та євроатлантичної інтеграції.

“У протистоянні глобальним загрозам, таким як агресивна політика та дії Росії, які є також серйозним викликом для міжнародного миру та стабільності, наше партнерство з НАТО є вкрай важливим”, – заявив Таран.

За останній рік Україна значно просунулася на шляху набуття критеріїв членства в НАТО, зазначив він.

“Бажання ввійти до НАТО є особистою справою кожної держави. А досвід країн Центральної та Східної Європи довів, що євроатлантична інтеграція — це найшвидший шлях до демократії та процвітання. Євроатлантичний вибір України відкриває нові перспективи співробітництва з розвинутими країнами світу, надає можливості безпекового та економічного розвитку, зміцнення позицій України у світовій системі міжнародних відносин. Це — найкращий спосіб реалізації наших національних інтересів”, – цдеться у повідомленні.

Політика

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *