У Європарламенті опублікували заяву щодо військової ескалації з боку Росії

Члени Європейського парламенту опублікували заяву щодо військової ескалації з боку Росії, в якій вони засудили дії РФ і закликали Москву до дотримання перемир’я на сході України.

“З великою тривогою ми спостерігаємо ескалацію, що триває. Російські збройні сили та провокації на сході України й поблизу України. Ми висловлюємо глибокий жаль у зв’язку з людськими жертвами та іншими втратами, яких зазнала Україна. Закликаємо до повного дотримання тексту Мінських домовленостей і узгодженого перемир’я”, – ідеться в документі, оприлюдненому в п’ятницю.

Парламентарії також закликають Росію зробити активні кроки щодо зниження напруженості шляхом припинення нарощування військової потужності в Україні й поблизу неї, припинення військових провокацій і залякування України.

“Ми також звертаємося до міжнародної спільноти та лідерів демократичних країн із закликом висловити занепокоєння і різке несхвалення дій російської влади. Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією на сході України з метою деескалації напруженості та відновлення територіальної цілісності України”, – наголосили в Європарламенті.

Документ підписали майже два десятки європейських парламентаріїв із Польщі, Німеччини, Литви, Латвії, Естонії, Болгарії, Данії, Словаччини, Румунії та Франції.

ЄСІнтервенція РосіїПолітика

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *