Медики Львова й області просять мера та голову ЛОДА про продовження карантину

Керівники міських лікарень, зокрема – Лікарні швидкої медичної допомоги, 8-ої та 5-ої, які є базовими з обслуговування ковідних хворих, звернулися до міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького з проханням продовжити карантин та посилити заходи контролю за дотриманням карантинних обмежень. Свою позицію лікарі пояснюють тим, що значно збільшилося число пацієнтів з важким перебігом коронавірусної хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади. Про це повідомляє пресова служба Львівської міськради.

Ідеться про продовження карантинних заходів до кінця квітня. Варто нагадати, що попередньо ішлося про жорсткі карантинні обмеження у Львові до 4 квітня, в області – до 6 квітня.

Своєю чергою, перший заступник міського голови Андрій Москаленко на брифінгу розповів, що сьогодні, 29 березня, на засіданні міського штабу з протидії коронавірусу також розглядали можливість посилення карантинних обмежень. А вже завтра, 30 березня, на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС пропонуватимуть на розгляд питання про обмеження руху громадського транспорту, роботи дитячих садочків, також – роботи деяких магазинів та об’єктів сфери послуг.

«Можемо констатувати, що сьогодні вже 980 місць з 1300 наявних для ковідних хворих є зайнятими», – зазначив, зокрема, перший заступник мера Львова. І додав, що місто працює над створенням додаткових місць для пацієнтів з Сovid-19, також – підведенням кисню, завезенням обладнання тощо. Всі роботи щодо додаткових місць для ковідних хворих, а їх має бути +1080, потрібно завершити якомога швидше, бо, говорить Андрій Москаленко, близько 40−50 пацієнтів потребують ушпиталення щодня.

За останню добу до медичних закладів Львова доправили 45 осіб з коронавірусом, натомість виписано додому з лікарень тільки шестеро. Загалом у стаціонарах з пневмоніями зараз 980 осіб, 899 з них мають Covid-19, 71 – у реанімації, 29 пацієнтів підключено до апаратів ШВЛ.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Коронавірус

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *