Окупанти стріляли з гранатометів і стрілецької зброї біля Водяного

 Від початку поточної доби, станом на 12 годину в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано один випадок порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Вогонь по нашим воїнам відкривали з гранатометів різних систем та стрілецької зброї біля населеного пункту Водяне, йдеться у брифінгу пресцентру Міністерства оборони України.

Військовослужбовці Збройних Сил України і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Натомість Російська Федерація і надалі нарощує бойовий потенціал на тимчасово окупованих територіях та біля кордонів України з метою ескалації ситуації та підтримання напруги в регіоні.

Так, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація продовжує використовувати неконтрольовані Україною ділянки кордону для постачання на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях зброї, боєприпасів та майна військового призначення. З початку березня до з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів автомобільним транспортом завезено нові партії протитанкових і протипіхотних мін, безпілотні літальні апарати, станції радіоелектронної боротьби та декілька десятків військових позашляховиків для підрозділів «швидкого реагування». Залізничним транспортом доставлено понад 5 тис. тон пального.

Разом з тим, розповсюджені у соціальних мережах і російських ЗМІ повідомлення про переміщення з Російської Федерації на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях понад 100 танків Т-72 є фейками, які використовуються пропагандою противника для посилення деструктивного впливу на місцеве населення.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *