ПП-2: Шмигаль відреагував на можливу допомогу ФРН

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що Берлін готовий збільшити допомогу Україні в обмін на відмову США від санкцій проти газопроводу.

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про те, що влада Німеччини нібито готова збільшити інвестиції в Україну в обмін на відмову США від санкцій проти Північного потоку-2. Про це він сказав у ході візиту в Німеччину в п’ятницю, 19 березня, повідомляє Укрінформ.

 

 

За його словами, санкційна політика і перспективи розвитку українсько-німецького співробітництва в області зеленої енергетики не пов’язані між собою.

 

“Санкційна політика і геополітичні питання – це окремий розділ нашої співпраці, а економіка, європейський “зелений курс”, перехід в Україні до зеленої економіки – це зовсім окрема тема. Вони ніяк не перетинаються, ми їх не пов’язуємо між собою”, – заявив Шмигаль.

 

Він розповів, що під час українсько-німецького економічного форуму не планувалося укладення будь-яких договорів. “І точно не було ніяких розмов про якісь відмови від санкцій”, – додав прем’єр.

 

Шмигаль зазначив, що перехід на зелені технології і застосування водневих технологій є однією з ключових тем у Німеччині і в Європі. За словами прем’єра, для українсько-німецького співробітництва це довгострокова, багаторічна перспектива, адже спочатку треба розробити установки з виробництва водню, налагодити його транспортування тощо.

 

Відзначимо, напередодні Держдепартамент США попередив учасників Північного потоку-2, що всі спроби будівництва відслідковуються, проти компаній-учасниць будуть вводити санкції.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Північний потік-2

Оператор Північного потоку-2 просить дозволу на роботи

США можуть переглянути політику щодо Північного потоку-2

Берлін дав відповідь Парижу щодо “Північного потоку-2”

В уряді Франції закликали ФРН згорнути “Північний потік-2”

“Північний потік-2”: що означають санкції США щодо “Фортуни”

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *