Меркель відкрила українсько-німецький бізнес-форум

Сама канцлер не змогла взяти участь у форумі і виступила за допомогою відеозв’язку. Звернення також записав Зеленський.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в онлайн-режимі відкрила українсько-німецький бізнес форум, який проходить у Дюссельдорфі за участю української делегації на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

 

У відеозверненні вона закликала владу України продовжувати роботу щодо боротьби з корупцією, судову і земельну реформи.

 

“Ми бачимо прогрес реформ, чи стосується це тендерних закупівель, чи стосується це цифровізації, діджиталізації. Але хочу сказати, і ви знаєте це самі, що деякі кроки ще треба зробити, і я розумію, що це дуже складно. Наприклад, я маю на увазі боротьбу з корупцією, суди, також ринок землі”, – сказала Меркель.

 

Канцлер відзначила, що Німеччина вітає прийняті в Україні закони, які стосуються інвестицій та які дають інвесторам більше гарантій захисту їх інвестиції. За її словами, цей курс дуже важливий, це стосується також співпраці з МВФ.

 

“Впровадження цих реформ, асоціація з ЄС – від цього залежить також і макрофінансова допомога ЄС. Я усвідомлюю, що шлях, яким йде ваш уряд, є складним, непростим, але, разом з тим, він зближує Україну з ЄС, і також крок за кроком веде до взаємного відкриття ринків, тому ці реформи – це інвестиції в майбутнє в економічному, політичному, а також суспільному плані”, – сказала Меркель.

 

Також на відкритті форум у відеозверненні виступив президент України Володимир Зеленський.

 

“Шановна федеральний канцлер, від імені України прийміть щиру подяку Вам особисто і федеральному уряду за підтримку України в умовах триваючої агресії з боку Російської Федерації. Ми високо цінуємо співпрацю з Федеративною республікою Німеччина в “нормандському форматі” для досягнення миру на Донбасі”, – сказав він.

 

Президент наголосив на важливості наданої допомоги від Німеччини в проектах з розвитку бізнесу, модернізації енергетичного сектора.

 

Зеленський зазначив, що Україна особливо зацікавлена ​​у співпраці з Німеччиною в діджиталізації, енергетиці, у сфері інфраструктури, логістики, аграрній та авіаконструкторській галузях.

 

Як повідомлялося, в ході візиту в Німеччину Шмигаль провів ряд зустрічей, у тому числі, з главою Християнсько-демократичного союзу, прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *