Львів: недостатня кількість доз вакцин і жорсткий карантин

Вчора, 18 березня, у місті від коронавірусу вакцинували 450 працівників міських, обласних та приватних медзакладів. Щеплення робили фахівці п’ятьох мобільних бригад, про що інформує Центр здоров’я та медичної статистики Львова. Загалом перше щеплення від коронавірусу у Львові мають 2329 осіб. А розпочалася вакцинація, нагадаю, 25 лютого.

Проблемою № 1 в цьому питанні Львівський міський голова вважає не повільні темпи щеплення, а недостатню кількість доз вакцин. «Ми отримали на всю Львівську область 42 тисячі вакцин, але оскільки потрібно по 2 дози на людину, то вони охоплять лише 21 тисячу осіб», – зазначає Андрій Садовий. І додає, що потрібно змінити протоколи вакцинування, позаяк мобільні групи приїжджають у лікарню вакцинувати тих, хто працює з хворими на Covid-19, але не вакцинують лікарів, що працюють поруч з ними. На думку мера, необхідно вакцинувати всіх медиків, всіх працівників освіти та всіх комунальників, і це своє міркування він озвучив міністру охорони здоров’я, який пообіцяв збільшити кількість доз вакцин для Львова та області.

Щодо загальної статистики по ковіду, то у Львові та на Львівщині за час пандемії – 91240 підтверджених випадків інфікування. 2449 хворих померли.  74320 пацієнтів одужали.

А поточна статистика така: за вчорашню добу, 18 березня, лабораторні центри провели 3472 ПЛР-тести, з яких 1140 – позитивні. Для порівняння: 17 березня ішлося про +1092 за добу по області; 16 березня  – про +884 нових виявлених інфікованих; 15 березня – про +1065; 14 березня – про+552 .

Андрій Садовий вкотре звертається до львів’ян з проханням не бути байдужими до свого здоров’я – не нехтувати засобами індивідуального захисту і дотримуватися дистанції. Також закликає всі 10 днів жорсткого карантину, який набув чинності сьогодні, 19 березня, і триватиме до 28 березня, максимально уникати контактів, щоби був помітний результат.

«Якщо проаналізувати статистику захворюваності на Covid-19, то за вчора було госпіталізовано 75 людей, а виписано всього 35. Це дуже багато. Також досить багато є позитивних ПЛР-тестів за добу. Локдаун – це єдиний можливий на сьогодні інструмент, щоб розірвати ланцюг розповсюдження коронавірусу, – сказав мер під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM». – Зараз в лікарнях бракує реанімаційних ліжок. Звичайних ліжкомісць в комунальних медичних закладах ми маємо 1300, з яких 702 станом на сьогодні зайняті пацієнтами. Наразі резерв є, але навантаження дуже велике, бо число медиків не збільшилась. Тому перепрофільовуємо медичну систему, допомагаємо госпіталю у Винниках розгорнути додаткові ліжкомісця, шукаємо терапевтів туди. Наступні 2−3 тижні на нас чекає непростий період».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Коронавірус

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *