У Росії заявили про затримання “прихильників українських неонацистів”

Члени групи отримували інструкції з Харкова і Києва щодо вчинення терористичних актів та масових вбивств, стверджують у російській ФСБ.

 

У Росії силовики затримали 14 осіб, яких називають членами осередку української молодіжної радикальної спільноти М.К.У. Про це повідомляє ФСБ РФ у п’ятницю, 19 березня.

 

За даними відомства, 13 осіб затримано в Геленджику, ще одна – в Ярославлі. За місцями їх проживання вилучили “значну кількість нацистських матеріалів, холодну зброю, засоби зв’язку, що містять інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв та вогнепальної зброї”.

 

“Це радикальне співтовариство було створено громадянином України Єгором Красновим, 2000 року народження, який використовує в інтернеті псевдонім “Єгор Яковлєв”, – розповіли в ФСБ і додали, що затримані зізнаються в інкримінованих злочинах.

 

“Згідно з отриманими свідченнями, їх група була організована в 2019 році під ідеологічним впливом ватажка спільноти “М.К.У.” – Краснова. Надалі від нього та інших українських членів “М.К.У.” з Харкова і Києва були отримані інструкції з виготовлення засобів терору, вчинення терористичних актів, масових вбивств і насильницьких акцій стосовно громадян”, – йдеться в повідомленні.

 

За даними ФСБ, підготовка до злочинів “велася на спеціальних тренуваннях, а практичні навички відпрацьовувалися на побиття бездомних і представників молодіжних субкультур”.

 

Також стверджується, що “демонструючи прихильність нацистської ідеології, члени цієї групи спалили копію Прапора Перемоги, знявши це на відео і відправивши ролик членам М.К.У. в Україні.

 

Порушено кримінальну справу за статтею про створення екстремістського співтовариства і участі в екстремістському співтоваристві (ч.1 і 2 ст.282.1 КК РФ).

 

 

Раніше в РФ затримали військового за “шпигунство” на Україну. Військового Ракетних військ стратегічного призначення звинувачували в державній зраді.

 

Громадянин України отримав тюремний термін у Росії

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *