Чи наважиться Берлін на рішучі дії проти російських пропагандистів?

Чи наважиться Берлін на рішучі дії проти російських пропагандистів?

10.03.2021 12:01

Укрінформ

У Німеччині блокують рахунки Russia Today

Планове закриття минулого тижня німецьким Commerzbank’ом рахунків російських пропагандистських ЗМІ RT Deutsch Productions GmbH (сайт Russia Today німецькою мовою) i Ruptly GmbH (відеоагентство RT у Німеччині) активно обговорювалося в медіа.

Самі ці російські «ЗМІ», розганяючи хвилю, повідомили, що банк попередив їх про припинення з 31 травня доступу до фінансових операцій ще наприкінці лютого, але перше попередження пролунало ще в листопаді 2020 року, хоча тоді цю подію вдалося відтермінувати.

Commerzbank виявився не єдиним, у співпраці зазначеним організаціям відмовили або просто проігнорували їхні запити близько 20 німецьких і міжнародних фінансових установ, які працюють у ФРН. І це в той момент, коли компанія плекає амбітні плани запустити в Німеччині «живе» мовлення до кінця 2021 року та загалом суттєво збільшити обсяги своєї присутності в ключовій країні ЄС.

У керівництві RT Deutsch заявили, що проти них ведеться кампанія, яка по суті є фінансовим ембарго, у Кремлі традиційно пригрозили «відповіддю».

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *