Подорожі по-новому: як літатимемо цьогоріч

Подорожі по-новому: як літатимемо цьогоріч

Відпочинок 2021

10.03.2021 14:03

Укрінформ

Без ПЛР-тесту на посадку не пропустять, а до літака попросять пройти пішки

В очікуванні мандрувального сезону українці активно моніторять коли не ціни на літні тури, то, принаймні, туристичні новини. Що змінилося, як подорожуватимемо цього року? Пандемія повертає вже нас помалу до нормального життя, чи до літаків скоро пускатимуть лише у військових респіраторах? Чи безпечно взагалі буде – виїздити за межі свого двору влітку, або ж краще вичекати трохи? Питань чимало. Про ту частину подорожей, що стосується перельотів, нам все детально пояснила фахівець Комунікаційного центру авіакомпанії МАУ Анастасія Чаплигіна. Варто ознайомитися, щоб не нервувати зайвий раз в аеропорту і на борту.

РЕЗУЛЬТАТ ТЕСТУ ПЕРЕВІРЯТЬ ЩЕ ДО ПОСАДКИ

Вивчення вимог держави, до якої подорожуєте, щодо умов перетину кордону – на вашій совісті. Пасажир сам дізнається, чи потрібно проходити обсервацію / самоізоляцію, купувати медичну страховку або мати довідку про негативний тест на COVID-19.

Авіакомпанія не відповідає за підготовку документів для пасажира, однак має обов’язково перевіряти їх наявність та коректність перед вильотом, якщо того вимагає країна призначення чи трансферу. І виходить, на кожному етапі подорожі авіакомпанія має право відмовити пасажиру в перевезенні, якщо будь-які його документи відсутні чи недійсні. Зокрема, якщо країна призначення вимагає наявність результатів ПЛР-тестування у пасажира, авіакомпанія не прийме його до перевезення без такого тесту.

Неуважність чи ігнорування цього правила можуть загрожувати авіакомпанії, як мінімум, значними штрафами. Не кажучи вже про те, що потенційно інфікований неперевірений пасажир може становити загрозу здоров’ю інших пасажирів та членів екіпажу.

До слова, кожен пасажир може пройти тестування безпосередньо в аеропорту в лабораторії «IMMD», з котрою, зокрема, у МАУ складений договір на тестування наших екіпажів. Вартість тесту сьогодні – 1105 грн, результат обіцяють протягом 12-24 годин (може бути англійською чи німецькою мовами). На бланках буде QR-код, необхідний для відвідування дедалі більшої кількості країн, або, якщо попросите – мокра печатка.

БІЛЬШЕ САМОСТІЙНОСТІ Й ПРОГУЛЯНОК АЕРОДРОМОМ

З початком карантинних обмежень усій авіаіндустрії довелось пристосовуватись до нових правил. Санітарно-епідеміологічні заходи безпеки починають діяти ще в аеропорту.

Перш за все – температурний скринінг і зовнішня оцінка стану здоров'я, які проводяться всім пасажирам, персоналу авіакомпаній та персоналу аеропорту на вході до терміналу. Виявили підвищену температуру або явні симптоми COVID-19 – у доступі до терміналу відмовлять.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *