Британський ветеран Том Мур, який зібрав понад £33 млн для медиків, помер від ускладнень COVID-19 у віці 100 років

100-річний ветеран армії Великої Британії Том Мур, який завдяки флешмобу зібрав понад 33 мільйони фунтів стерлінгів (1,2 млрд грн) для британських медиків, що борються з коронавірусом, помер від ускладнень COVID-19.

Про це повідомили на офіційній сторінці Тома Мура у Twitter, передає hromadske.

Сім’я ветерана оголосила про його смерть у вівторок, 2 лютого. Напередодні чоловік кілька тижнів лікувався від пневмонії, а пізніше в нього виявили COVID-19. Через проблеми з диханням ветерана госпіталізували, однак, як зазначала його донька Ганна-Інґрем Мур, він перебував у звичайному відділенні терапії.

Люди залишають квіти після повідомлення про смерть капітана Тома Мура біля його будинку в селищі Марстон Моретейн. Фото Reuters.

Навесні цього року капітан Том Мур збирав кошти для боротьби з коронавірусом. Він пообіцяв до свого 100-го дня народження пройти 2,5 кілометра без сторонньої допомоги. Усім, хто його підтримує, Мур запропонував пожертвувати гроші для допомоги медикам.

Починаючи з 8 квітня ветеран проходив по 10 кіл навколо свого будинку. Старання британця привернули увагу людей зі всього світу. Зрештою Том Мур зміг самостійно зібрати понад 33 мільйони фунтів стерлінгів (1,2 млрд грн).

На 100 день народження Тома Мура люди вирішили подякувати йому за його вчинок і привітати листівками. До свого ювілею ветеран отримав понад сто тисяч листівок зі всього світу, а королева Великої Британії Єлизавета ІІ посвятила його в лицарі.

 

pic.twitter.com/4QHUcwrHiH

— Captain Tom Moore (@captaintommoore) February 2, 2021

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *