267 українців незаконно утримують в ОРДЛО, – Денісова

Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що з початку січня 2021 року кількість незаконно утримуваних громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зросла.

Наразі дата обміну полоненими залишається невідомою, додала Людмила Денісова на сторінці у Facebook.

За її даними, наразі кількість незаконно утримуваних українців в ОРДЛО становить 267 осіб. З них 226 – цивільні особи, зокрема 4 волонтери, 37 – військовослужбовці, 4 – добробати. На кінець 2020 року на окупованих територіях Донецької та Луганської областей незаконно утримувався 251 українець.

Денісова зазначила, що продовжується реалізація рішення керівництва так званих самопроголошених республік “ДНР” та “ЛНР” про односторонню передачу на контрольовану урядом України територію українців, які незаконно утримуються у місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях Донбасу, утім точна дата їхнього повернення наразі невідома.

“Мною з’ясовано, що у відношенні деяких осіб, з-поміж тих кого планують передати, ще досі тривають засідання у так званих судах. Тому кількість та кого саме повернуть – невідомо”, — зазначила вона і додала, що за словами батьків та близьких, заявлені громадяни жодного разу не виходили на зв’язок з рідними, а їхнє місце перебування їм невідомо.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *