Країни Азії та Тихого океану утворили найбільшу в світі зону вільної торгівлі

15 держав Азійсько-Тихоокеанського регіону підписали угоду про утворення зони вільної торгівлі в якій проживає 2,2 мільярда людей.

Про це повідомляє BBC, передає Suspilne.media.

Угоду  під назвою “Регіональне, всебічне економічне партнерство” (RCEP) уклали на віртуальному саміті країн Південно-Східної Азії (Asean) у столиці В’єтнаму Ханої. Угоду підписали:

    Китай,

    В’єтнам,

    Сінґапур,

    Індонезія,

    Малайзія,

    Таїланд,

    Філіппіни,

    М’янма,

    Бруней,

    Лаос,

    Камбоджа,

    Японія,

    Австралія,

    Південна Корея

    Нова Зеландія.

Зона “всебічного економічного партнерства” (RCEP) охоплює територію, на якій проживає 2,2 мільярда людей, зосереджена третина виробничих потужностей планети та 29% світової торгівлі.

Наразі багато держав-підписантів угоди вже мають між собою домовленості про вільну торгівлю, але з певними обмеженнями. Очікується, що RCEP скасує ряд тарифів на імпорт та експорт продукції між країнами-членами впродовж наступних 20 років. Крім того, держави домовилися узгодити законодавство про інтелектуальну власність, телекомунікації, фінансові послуги, електронну комерцію та професійні послуги.

Економічні експерти вважають, що угода сприятиме економічній інтеграції в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та протидіятиме протекціоністським тенденціям. Крім того, цей договір називають великим геополітичним успіхом Китаю на тлі торгової війни із США.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *