За карантин на вихідних Кабмін обіцяє компенсації

Уряд підтримає бізнес і працівників, які залишилися без заробітку на вихідних, але тільки за умови офіційного працевлаштування.

 

Кабінет Міністрів обіцяє фінансово підтримати бізнес та працівників, які втратять заробіток через карантин вихідного дня, в разі якщо співробітники працюють офіційно. Про це в ефірі телеканалу Дом заявив міністр Кабміну Олег Немчінов.

 

“Ми звернулися в Торгово-промислову палату для того, щоб випадок був визнаний форс-мажорниМ, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації. Ми сподіваємося, що цей період (карантину вихідного дня, – ред.) буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну”, – зазначив НемчІнов.

 

Він зазначив, що найчастіше люди, які хочуть компенсацію, працюють неофіційно, але правила повинні бути для всіх однакові.

 

“Це доплати, які проводилися підприємцям, в тому числі і під час першого локдауну”, – розповів Немчінов.

 

Відзначається, що також Кабмін внесе зміни до програми доступного кредитування “5-7-9”: підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові “канікули”.

 

“Ми сподіваємося, що цей період (карантину вихідного дня, – ред.) буде коротким і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів. Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну. Буде окрема комунікація з міськими головами, особливо з тими, хто йде на другий тур виборів, щоб робити політику не на акціях протесту проти карантину вихідного дня, а демонструвати своїм виборцям приміщення в лікарнях”, – додав Немчінов.

 

Раніше повідомлялося, що в Україні новий антирекорд з COVID-19 – 11 787 нових випадків зараження.

 

Нагадаємо, з 14 листопада в Україні вводять карантин вихідного дня. Нові обмеження діятимуть з 00:00 суботи до 00:00 неділі. В цей час буде заборонена робота розважальних закладів, ресторанів, кафе, спортзалів, непродуктових магазинів і ТРЦ.

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус

СюжетПацієнти замість студентів. Як у Львові розгортають госпіталь для хворих на COVID-19

СюжетCOVID викликає психічні захворювання? Дослідження британських науковців

СюжетЧи готова Україна до щеплення від COVID-19?

СюжетУсі сили на COVID-19: як лікуватимуть інших пацієнтів

Серед ув’язнених та засуджених в Україні зафіксовано лише 20 випадків COVID-19

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *