Розвідка РФ координувала розповсюдження фейків щодо MH17, – Bellingcat

Головне розвідувальне управління (ГРУ) Російської Федерації координувало фейки про катастрофу MH17 на Донбасі влітку 2014 року. Співробітники створювали фейки і поширювали їх через скандальне Bonanza Media.

Про це йдеться в спільному розслідуванні Bellingcat і The Insider, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що запущений в 2019 році проект Bonanza Media публікував альтернативні версії катастрофи MH17. Співробітники відвідували Малайзію, Донбас, Нідерланди, зняли серію документальних фільмів з нібито свідками того, що літак збили українські винищувачі.Незадовго до початку судового процесу у Нідерландах Bonanza опублікувала серію “витоків” з внутрішніх документів Спільної слідчої групи (JIT). Насправді це були документи зі зламаних хакерами серверів JIT.

Як встановили The Insider і Bellingcat, документи надало саме російське ГРУ. Крім того, діяльність Bonanza Media курирував полковник Сергій Чебанов. Журналісти вивчили його листування, отримане в результаті злому пошти, і знайшли докази організації поїздок Bonanza на окупований Донбас для зйомок фільму про катастрофу.

Також повідомляється, що співробітники цього медіа узгоджували з Чебановим промопост до фільму, а також статтю голландського журналіста про процес у Гаазі.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *