В ОП повідомляють, що питання про втрату безвізу з ЄС зняте

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква стверджує, що оперативні дії глави держави Володимира Зеленського дозволили зняти питання про втрату Україною безвізового режиму з Європейським союзом – після рішення Конституційного суду щодо скасування низки норм антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«На сьогодні можу сказати, що таку гарячу фазу напруги, серед іншого з питанням безвізового режиму – чи скасування, чи призупинення дії безвізового режиму, який існує між Україною і Євросоюзом, – ми зняли. Це підтверджують численні наші партнери», – сказав Ігор Жовква в ефірі програми «Запитання тут ставимо ми» на Радіо НВ.

Чиновник наголосив, що президент зробив усе від нього залежне, і далі мають діяти народні депутати.

«Закони у нас ухвалює не президент, а парламент. Відповідні законопроєкти зараз у парламенті. Президент вніс свій законопроєкт. Провів консультації з партнерами. Провів телефонні перемовини з президентом Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, яка буде надавати свою юридичну експертизу», – зазначив заступник керівника Офісу президента.

Ігор Жовква зауважив, що наразі народні депутати разом з експертами Венеціанської комісії та представниками Міністерства юстиції напрацьовують оптимальний варіант виходу з ситуації, у якій опинилася країна після рішення КСУ.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *