ДТЕК рекордно підняв ціну електроенергії в Бурштинському енергоострові

Ціна в Бурштинському енергоострові на чверть перевищила ціни в Об’єднаній енергосистемі України.

 

Компанія ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова підвищила до максимуму з початку року ціну на електроенергію в Бурштинському енергоострові. Як свідчать дані Оператора ринку, 10 листопада ціна “на добу вперед” досягла 1980,96 грн за МВт*год (без ПДВ).

 

Таким чином, ціна в Бурштинському енергоострові на чверть перевищила ціни на РДН в Об’єднаній енергосистемі України (1562,29 грн за МВт*год (без ПДВ).

 

Як відомо, Бурштинський енергоострів від’єднання від Об’єднаної Енергетичної Системи України і синхронізований з європейською енергетичною системою. Він включає Закарпатську область, більшу частину Івано-Франківської та Львівської областей.

 

Нагадаємо, в жовтні президент Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю створити конкурентний ринок електроенергії в торговельній зоні Острів Бурштинської ТЕС. До вирішення проблеми президент запропонував залучити Антимонопольний комітет України.

 

Раніше АМКУ завершив розслідування справи проти ДТЕК Західенерго за ціновими зловживаннями у Бурштинському енергоострові.

 

У свою чергу, в НКРЕКП звинуватили ДТЕК у падінні цін на електроенергію. Це сталося через скорочення компанією її закупівлі на ринку “на добу вперед”.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *