Шеф-кухар розповів, як навчитися не викидати їжу

Американський фахівець дав поради, як зробити так, щоб куплені продукти не псувалися і не опинялися на звалищі.

Шеф-кухар з Нью-Йорка Макс Ла Манна розповів, що треба робити, щоб ощадливо використовувати продукти і не викидати їх на смітник, пише BBC.

На думку фахівця, однією з проблем людей є безглузда трата їжі.

“Приблизно третина всього продовольства або просто гниє на полях, або викидається в сміття”, – наголошує Ла Манна.

Він додає, що викинута їжа навіть впливає на зміни клімату. Оскільки продукти на звалищі гниють і при цьому виділяють метан.

Макс Ла Манна вчить тому, як поводитися з продуктами, щоб їх не викидати.

Перш за все, вважає шеф-кухар, слід правильно робити покупки. “Ми часто купуємо занадто багато їжі, більше, ніж нам потрібно”, – зазначає експерт.

Перед походом в магазин слід скласти список необхідних покупок. Купувати зайве не потрібно.

Також, додає Макс Ла Манна, багато людей просто не знають, які саме продукти слід зберігати в холодильнику, а які ні. Результат – продукти швидко псуються і виявляються на смітнику.

“Картоплю, цибулю, помідори, часник і огірки не слід тримати в холодильнику – їх слід зберігати при кімнатній температурі. Зелень можна зберігати в мисці з водою. Якщо ви зрозуміли, що у вас є зайвий хліб, покладіть його в морозильник”, – вчить шеф-кухар.

Також він рекомендує за можливості недоїдену їжу не викидати, а розігрівати або якимось чином приготувати.

Ла Манна просить пам’ятати про морозильну камеру.

“Якщо у вас залишилися овочі, які стали занадто м’якими для салату, їх можна заморозити, а потім робити з них смузі або що-небудь ще. Якщо у вас занадто багато кухонних трав – розкладіть їх у форми, залийте водою і відправте в морозильник. Пізніше вони стануть в нагоді при пасеруванні або в інших рецептах”, – розповів шеф-кухар.

Він рекомендує ходити на роботу зі своїм обідом.

“Найкраще приносити їжу з дому. Якщо вранці не вистачає часу, щоб приготувати їжу, дістаньте те, що лежить в морозилці і чекає свого часу”, – зазначив Ла Манна.

Експерт також вважає, що із залишків їжі можна зробити бульйон.

“Швидко підсмажте або розігрійте залишки овочів і всього, що не знайшло застосування. Покладіть це все в каструлю, додайте оливкової олії або вершкового масла, ваші улюблені спеції, залийте водою і поваріть на повільному вогні. А потім насолоджуйтеся справою своїх власних рук”, – зазначає шеф-кухар.

Також, щоб ваші зіпсовані продукти не опинилися на звалищі, з них можна спробувати зробити компост. Причому зараз популярне домашнє компостування в звичайній міській квартирі. Ла Манна вважає, що такий компост відмінно допоможе зростанню кімнатних рослин.

“Зараз на нашій планеті живе майже 9 млрд людей, більше 820 млн з них недоїдає. Щороку близько 1,3 млрд тонн продовольства просто відправляється на звалище”, – додав Макс Ла Манна.

Новий Рік 2020: що готувати, в чому зустрічати

Раніше повідомлялося, що вчені назвали продукти, які викликають залежність.

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *