У Білорусі членкиню опозиційної Координаційної ради перевели до СІЗО

У Білорусі членкиню опозиційної Координаційної ради перевели до СІЗО

Доля її колеги Сергія Дилевського поки невідома.

Членкиню Координаційної ради опозиції Білорусі Ольгу Ковалькову, яку в понеділок, 24 серпня, затримали разом із колегою Сергієм Дилевським, перевели до ізолятора тимчасового утримання.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці опозиціонерки. 

“Ольгу Ковалькову з Партизанського РУВС перевели на Окрестина. Сергій Дилевський помічений у транспорті не був, його переведення поки не підтверджено”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, активістів затримали на прохідній Мінського тракторного заводу та звинуватили в організації несанкціонованого масового заходу. Повідомлялося, що “скоріш за все, їм випишуть штраф”.

Раніше опозиція Білорусі створила Координаційну раду. Вона вже ухвалила резолюцію з вимогами:

  • припинення політичного переслідування громадян Білорусі з боку влади, порушення кримінальних справ, притягнення винних до відповідальності;
  • звільнення всіх політичних в'язнів, скасування неправомірних судових постанов, виплата компенсацій усім потерпілим;
  • визнання виборів 9 серпня 2020 року недійсними;
  • проведення нових виборів за міжнародними стандартами з новим складом всіх комісій з виборів, включаючи Центральну комісію. 

Одразу після створення ради Лукашенко назвав це спробою захоплення влади. 

“Вони нам підкидають іншу сторону. І вимагають ні багато ні мало – передати їм владу. “Значить, ми це розцінюємо однозначно: це спроба захоплення влади з усіма наслідками, що випливають”, – заявив він. Водночас Лукашенко пригрозив відповіддю: “Тому я хочу попередити тих, хто увійшов до цього штабу, що ми будемо вживати адекватних заходів. Але винятково за Конституцією і законом. У нас достатньо цих заходів, щоб остудити деякі гарячі голови”.

Згодом Генпрокуратура країни порушила кримінальну справу через створення Координаційної ради. “Створення та діяльність Координаційної ради спрямовані на захоплення державної влади, а також на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу”, – заявив генпрокурор Олександр Конюк.

Відео

Марш нової Білорусі: десятки тисяч людей вимагають проведення нових, чесних та незалежних виборів

Сьогодні лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська у Вільнюсі зустрінеться з представником Державного департаменту США Стівеном Біганом. Тіхановська та американський дипломат обговорять післявиборчу кризу в Білорусі. Потім Біган вирушить до Москви, щоб обговорити там невтручання Росії у справи Білорусі. А от напередодні на території усієї республіки пройшов масштабний марш нової Беларусі. Як він відбувся, розповімо далі.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *