“Нічия не влаштує”. Путін запевняє, що “унікальна” російська зброя перегнала весь світ – новини Росії

Путін також заявив, що частка новітньої зброї в ядерній тріаді Росії в 2019 році досягла 82%.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в світі склалася “унікальна ситуація”, коли РФ випереджає інші країни світу з озброєння.

Про це він сказав на розширеному засіданні колегії Міноборони Росії, передає Интерфакс.

“Ні Радянський Союз, ні Росія – ми ніколи не прагнули створювати загрози для інших країн. І ми завжди наздоганяли: атомну бомбу створили США і Радянський Союз тільки наздоганяв, засобів доставки носіїв ядерної зброї у нас теж не було, не було стратегічної авіації – Радянський Союз наздоганяв. Перші ракети міжконтинентальної дальності фактично теж з'явилися не у нас. Радянський Союз наздоганяв “, – каже президент РФ.

Тут Путін похизувався, що зараз у Росії унікальна ситуація. “Доганяють нас. У жодній країні світу немає гіперзвукового зброї взагалі, гіперзвукового зброї континентальної дальності тим більше”, – зазначив Путін.

Також він запевнив, що роботи з міжконтинентальної балістичної ракети “Сармат”, гіперзвукової ракети “Циркон”, підводного апарата “Посейдон” і крилатої ракети з ядерною силовою установкою “Буревісник” йдуть за планом.

Як доповіли Путіну, випробування ракети “Сармат” планується завершити в 2021 році. Нею в період від 2020 до 2027 року планується переозброїти 20 ракетних полків.

Окрім цього, Путін заявив, що частка новітньої зброї в ядерній тріаді Росії в 2019 році досягла 82%. Разом з цим президент РФ хоче, аби рівень оснащення Збройних сил РФ новітнім озброєнням до кінця 2020 року підвищився до 70% і далі підтримуватися в цих рамках.

За словами президента, йому не подобається фраза “російська техніка не поступається кращим світовим зразкам”. “Вона повинна бути краще світових, якщо ми хочемо перемагати, це не гра в шахи, де нас може влаштувати нічия іноді, це військова організація держави. Ми можемо цього добиватися і домагаємося. І так потрібно за всіма компонентами працювати”, – заявив глава РФ .

Як повідомляло CNBC із посиланням на джерела, обізнані зі звітом американської розвідки. Нову російську крилату ракету з ядерним реактором “Буревісник” випробовували п'ять разів і в усіх випадках випробування зазнали невдачі. Попри це американська розвідка очікує, що до 2025 року її поставлять на озброєння.

Відео

Одкровення Путіна і наміри Москви щодо України: очільник Кремля влаштував велику пресконференцію

Володимир Путін цього тижня влаштував 4-годинне шоу, яке він називає пресконференцією. І де-факто офіційно визнав, що Москва претендує на східні та південні території України. А ще постачає важке озброєння окупаційній владі Донбасу і виводити звідти свої танки не збирається. Про задуми очільника Кремля між рядками його висловлювань – дивіться далі.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *