Протести в Білорусі: ЗМІ пишуть про десятки автозаків, які прямують з РФ до кордону

Автозаки з РФ їдуть до кордону з Білоруссю: ЗМІ пишуть про колони без номерів та людей у чорній формі

На тлі протестів Путін нібито обіцяв "всебічну допомогу" Лукашенку.

Автозаки російського ОМОНу та Росгвардії у неділю 16 серпня могли прямувати до кордону з Білоруссю.

Про це пише група незалежних розслідувачів збройних конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT). Інформацію розслідувачів також підтвердили видання “Наша Ніва” та “Медуза.

Спершу інформація з’явилася у телеграм-каналі Paris Burns. Там були опубліковані відео з колонами вантажівок з ґратами на вікнах. Частина цих вантажівок ідентичні транспорту ОМОНу Росгвардії, який зазвичай присутній на масових заходах в Санкт-Петербурзі. Примітно, що на машинах відсутні хоч би які маркування (червона смуга з написом “Росгвардія”, синя смуга з написом “Поліція”, напис “ОМОН”, емблеми), а також номерні знаки.

CIT

В описі до відео сказано, що вони були зняті в Ленінградській області, а техніка рухається від Санкт-Петербурга на Лугу.

Згодом, цю ж колону автозаків без маркувань і номерів помітив читач “Фонтанки” на тій же дорозі Санкт-Петербург-Псков. За його словами, в цілому назустріч йому проїхали близько 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків.

“За 4 години на дорозі Псков – СПб зустрів близько 30-40 “Уралів”, що рухаються без номерів. Були ще машини типу “Хаммер”. Частина військового кольору, частина, як у ОМОНу. Всі без номерів. Думаю, їдуть до кордону з Білоруссю”, – розповів він увечері 16 серпня.

Іншу колону, що рухалася в напрямку Білорусі з боку Москви трасою Москва-Мінськ, помітили читачі “Медузи”. У цій колоні теж присутні вантажівки без маркувань, ідентичні машинам Росгвардіі.

За твердженням авторів відео, в машинах колони, що прямувала з Москви, їдуть люди в чорній формі без розпізнавальних знаків.

 Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що, у випадку запиту, Росія може ввести свої війська до Мінська задля “забезпечення безпеки в разі зовнішніх військових загроз”

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *