ВВП Японії рекордно обвалився

Падіння ВВП було зафіксовано третій квартал поспіль і стало рекордним, що обумовлено негативним впливом пандемії COVID-19.

 

За підсумками II кварталу 2020 року, економіка Японії скоротилася на 7,8% до попередніх трьох місяців. Такі попередні офіційні дані оприлюднило Trading Economics у понеділок, 17 серпня.

 

 

Зазначено, що падіння ВВП було зафіксовано третій квартал поспіль і стало рекордним, що обумовлено негативним впливом пандемії коронавірусу COVID-19. При цьому аналітики, в середньому, прогнозували падіння ВВП в II кварталі на 7,6%.

 

У річному вимірі японська економіка в квітні – червні впала на 27,8% при прогнозі про падіння на 27,2%. У першому кварталі ВВП знизився на 2,2%.

 

Споживчі витрати в квітні – червні впали на 8,2% в поквартальному вираженні, порівняно зі зниженням на 0,8% в першому кварталі. Державні витрати скоротилися на 0,3% (раніше – не змінилися).

 

Експорт впав на 18,5% – падіння стало максимальним з першого кварталу 2009 року. Імпорт знизився на 0,5%, падіння було відзначено третій квартал поспіль.

 

Раніше повідомлялося, що безробіття в Японії вийшло на пік з 2017 року – до майже 3% від загальної кількості працездатного населення.

 

Також стало відомо, що в Японії витратять ще $300 млрд на підтримку бізнесу і населення. Обсяг пакету підтримки національної економіки і населення в умовах пандемії зріс майже до $1,1 трлн.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *