Лукашенко прилетів на вертольоті на завод: туди йдуть тисячі протестувальників – новини Світу

За попередніми оцінками, людей до 10 тисяч.

У Білорусі тисячі протестувальників йдуть до Мінського заводу колісних тягачів, саме туди прибув чинний президент Олександр Лукашенко.

Про це повідомляє Telegram-канал Nexta.

Там опублікували відео, на якому видно вертоліт Лукашенка.

“Тим часом величезна колона робітників і простих людей стікається до МЗКТ, де зараз Лукашенко. Колона мітингувальників скандує “Йди”. Людей, що йдуть до МКЗТ, дуже багато. Пишуть про 10 тисяч”, – повідомили у каналі.

Нагадаємо, президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Державний екзитпол віддав перемогу главі держави Олександру Лукашенку, пізніше офіційні результати від ЦВК також свідчили його про перемогу. Тисячі невдоволених фальсифікаціями на виборах білорусів вийшли на вуличні протести. Вони тривають уже тиждень. Головна опонентка Лукашенка Світлана Тихановська виїхала до Литви. Опозиція від 11 серпня оголосила у Білорусі загальнонаціональний страйк, до якого приєдналися заводи-гіганти країни, медики та діячі культури. У неділю, 16 серпня, відбувся наймасовіший мітинг за часи незалежності Білорусі – на вулиці вийшли до 200 тисяч людей.

Відео

У штабі Світлани Тихановської заявили, що готуються оголосити її президенткою Білорусі

Білорусь готується продовжувати протести. Мітингувальники закликають очільників білоруських міст підтримати їхні вимоги. Відсьогодні опозиція оголосила у Білорусі безстроковий загальнонаціональний страйк. Тим часом у штабі Світлани Тихановської заявили, що готуються оголосити її президенткою Білорусі. Офіційно вона отримала лише 10 відсотків голосів. Коли чекати заяву Тихановської, і чи не побоюються в Білорусі, що після цього на захист Лукашенка стане Росія – у прямому включенні запитаємо у кореспондента Радіо Свободи Валерія Калиновського.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *