Школярі в Білорусі повертають свої нагороди в школи, де фальсифікували вибори

У Білорусі школярі повертають свої нагороди в школи, де фальсифікували вибори

Також випускники в школи приносять свої випускні стрічки.

Білоруські учні повертають свої грамоти і нагороди в школи, які брали участь у фальсифікаціях виборів, і чіпляють їх на ворота навчальних закладів. Також випускники залишають свої випускні стрічки.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Крім того, на воротах шкіл висять плакати з написами “Тут поховано наше майбутнє”, “Давайте допоможемо Ользі порахувати голоси”, “Вчитель, який не вміє рахувати, – не вчитель!”.

 

Нагадаємо:

  • 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Вони не згодні з перемогою чинного президента Лукашенка.
  • Відбулися перші зіткнення з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, гумові кулі і водомети. Інтернет не працював на території країни всю ніч. Понад 100 осіб були поранені гумовими кулями.
  • Увечері 10 серпня тисячі білорусів в десятках міст країни знову вийшли на акції протесту. Правоохоронці розганяли мітингувальників водометами, світлошумовими гранатами і кулями, але протести не вщухали. В результаті вибуху гранати загинув перший протестувальник, десятки поранених.
  • 11 серпня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. У цей день люди також вийшли на вулиці. За кілька днів поліція затримала понад 5000 протестувальників.
  • 12 серпня помер другий активіст, якого жорстко затримав ОМОН.
  • У п’яту ніч протестів в лікарні помер третій учасник мітингу, якого побила міліція.
  • Білоруси, яких відпустили з ізоляторів, розповідають про катування ОМОНу, побиття жінок і чоловіків та нелюдські умови утримання.

Відео

Протести в Білорусі: лікар міста Жодіно заявив, що його пацієнт став третьою жертвою протестів

Білоруські лікарі офіційно підтвердили інформацію про третю жертву протестів у країні. Медик "швидкої" у місті Жодіно заявив, що його пацієнт помер після побиття ОМОНом. Інформація з його вуст пролунала на зустрічі з мером міста. Люди просили чиновника припинити побоїща у місті, однак той заявив, що ОМОН піде з міста за півгодини після того, як зникне загроза захоплення адмінбудівель. Жорстокі затримання мітингувальників і просто перехожих тривають у різних білоруських містах, навіть приблизна кількість постраждалих невідома. У райвідділках та ізоляторах нині близько семи тисяч затриманих. Напередодні випустили майже тисячу людей – усі вони виходили з-за колючого дроту мовчки. Бо, за словами очевидців, за будь-який звук чи надто емоційну зустріч із близькими звільнених, тих, хто залишився в камерах, наглядачі б`ють із особливою жорстокістю.

 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *