У Перу посадовець закликав людей їсти лам для боротьби з коронавірусом: він все наплутав

Також чиновник радив людям вживати отруйний відбілювач, а нині зацікавився російською вакциною від коронавірусу.

Один з регіональних губернаторів Перу запропонував громадянам їсти м'ясо лам та альпак для боротьби з COVID-19. Він заявив, що ефективність м'яса тварин “науково доведена”.

Про заяву політика Елмера Касереса Лліко з південно-західного регіону Арекіпа повідомляє ВВС.

Однак чиновник неправильно процитував дослідження, в яких йдеться про те, що лами і альпаки мають антитіла, які потенційно можуть стати основою для розробки ліків від COVID-19. У дослідженнях не згадувалося, що вживання м'яса може якимось чином допомогти людині боротися з вірусом – лами не володіють природним імунітетом до вірусу, але їхні антитіла можна легко змінити і перетворити на можливу терапію для людей.

Раніше цей же губернатор радив лікуватися від коронавірусу діоксидом хлору – відбілювачем, а раніше місяці лікарі закликали його піти у відставку через те, що він впорався з кризою. Він також є одним з декількох лідерів в Латинській Америці, які зв'язалися з Москвою, аби домовитися про поставки нової російської вакцини.

  • У вівторок президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії, не дочекавшись третьої фази випробувань, зареєстрували першу вакцину від коронавірусу, а його доньці вже зробили щеплення.
  • Згодом цю заяву розкритикували у Німеччині, назвавши схвалення вакцини без третьої фази випробувань “ризикованим експериментом на людях”. 
  • Як повідомлялося, реєстрація препарату до завершення фази III має високі ризики. Адже саме під час цієї фази отримують основні докази ефективності, а також збирають інформацію про небажані реакції, які препарат може викликати у окремих груп пацієнтів: осіб з ослабленим імунітетом, людей, що мають супутні захворювання тощо.
  • У світі діє понад 170 проєктів, у яких дослідники розробляють вакцину від коронавірусу. Над розробкою працюють провідні фармацевтичні компанії та наукові інститути в Німеччині, Великої Британії, Франції, США, Китаї та інших країнах.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *