Новини світу – Джонсон виключив можливість перезавантаження відносин Британії з РФ

Британський прем’єр заявив, що помилився у Росії.

Перезавантажити відносини Великої Британії та Російської Федерації “неможливо”.

Про це заявив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон, пише The Spectator.

“Я дійсно вважав, як, думаю, і багато інших міністрів закордонних справ і прем'єр-міністрів до мене, що ми можемо почати все спочатку з Росією. Що це велика країна, з якою ми боролися проти фашизму. Дуже, дуже сумно, що я був неправим”, – сказав він.

Нагадаємо, відносини між країнами значно погіршились після отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки у британському Солсбері. Спецслужби Великої Британії встановили особи підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їхніх імен не розголошують, проте вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. 14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією низка країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *