Ердоган збирається активніше брати участь у конфлікті в Лівії – новини Світу

Лідер держави готовий направити більше військ.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір розширити свою участь в конфлікті в Лівії. Про це повідомляє видання DW.

Ердоган висловив готовність посилити військову підтримку Уряду національної згоди (ПНС) на чолі з прем'єр-міністром Фаїз Сараджев, яка визнана міжнародним співтовариством. Президент уточнив, що Анкара вивчить можливості для наземної, повітряної і морської підтримки.

Раніше парламент Туреччини схвалив угоду з ПНС. Туреччина вже поставляє урядовим лівійським силам танки і безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, 16 грудня Ердоган заявив, що Туреччина може втрутитися у ситуацію в Лівії, де сили так званої національної армії Халіфи Хафтара наступають на столицю держави, в якій перебуває визнаний ООН уряд національної згоди на чолі Фаїзом Сараджем. 

Відео

В Лівії обстріляли український Іл-76, що перевозив гуманітарний вантаж під егідою Червоного Хреста

Атакували з двох безпілотників бойовики так званої лівійської національної армії.  Обстріл стався в ніч на вівторок, коли літак розвантажували на місцевому летовищі. Відомо, що снаряд потрапив в хвостову частину літака, який одразу зайнявся і згорів. Екіпаж евакуювали у бомбосховище.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *