У Мінську велопробіг завершився жорсткими затриманнями: є постраждалі

Одного із учасників забрала "швидка".

“Велопробіг солідарності”, влаштований активістами у Мінську увечері п'ятниці, 7 серпня, завершився жорсткими затриманнями. 

Одного із учасників забрала “швидка”, повідомляє TUT.by. 

Зазначається, що велосипедисти виїжджали з різних районів білоруської столиці, зокрема з Лошицького парку, бульвару Толбухіна та Футбольного манежу на проспекті Переможців. Чимало активістів проїхалися у центрі, поблизу парку Горького та вулиці Янки Купали.

“Спершу все було спокійно, а коли велосипедисти вже почали роз'їжджатися, почалися затримання”, – розповіли у виданні.

За інформацією позбавленого реєстрації правозахисного центру “Вясна”, масові затримання, у яких брали участь співробітники ОМОНу, міліція та солдати внутрішніх військ, відбулися на Академії наук та на площі Перемоги.

“Велосипедистів затримували просто з велосипедами”, – додали журналісти. 

За інформацією очевидців, серед учасників велопробігу постраждалі, а одного із затриманих забрала “швидка”.

Повідомляється, що “велопробіги солідарності” відбувалися у Мінську і раніше. Наприклад, 27 червня, 3 липня та 10 липня. Затримання були, але не масові, а багатьох велосипедистів штрафували за відсутність дзеркал. “Велопробіги солідарності” влаштовують і в інших регіонах Білорусі.

Як повідомлялося, увечері п'ятниці, 7 серпня, затриманих у Мінську українських журналістів телеканалу “Настоящее время” Ірину Ромалійську та Івана Гребенюка депортували до Одеси. 

Відео

Попри офіційну заборону, у Мінську люди вийшли підтримати опозиційну кандидатку в президенти

На центральні вулиці Мінська вийшли тисячі людей, які підтримують опозиційну кандидатку в президенти Світлану Тихановську. Вийшли, попри офіційну заборону від влади. На акцію відразу підтягнулися спецпризначенці. Як повідомляє преса, вони арештували кількох діджеїв, які поставили пісню під назвою "Зміни". Світлана Тихановська – головна конкурентка чинного глави Білорусі. Свою кандидатуру жінка висунула замість чоловіка. Блогера Сергія Тихановського заарештували у травні. Самі ж вибори президента Білорусі відбудуться вже за 2 дні. Чинний очільник країни Олександр Лукашенко збирається балотуватися на них уже вшосте.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *