У Китаї канадця засудили до страти за виготовлення кетаміну – новини світу

Між Канадою і Китаєм напружені відносини після арешту фіндиректорки Huawei.

Китай засудив громадянина Канади до смертної кари за звинуваченням у виробництві наркотику кетаміну на тлі того, як зростає напруга між двома країнами.

Про це повідомляє Associated Press.

Проміжний суд міста Гуанчжоу оголосив про покарання Сю Вейхуна 6 серпня. Передбачуваному співучаснику Вень Гуансіонгу було призначено довічне покарання. Смертні вироки автоматично направляються до Вищого суду Китаю для перегляду.

У короткій заяві суду не було деталей, але місцеві ЗМІ в південному китайському місті пишуть, Сю і Вень зібрали інгредієнти та інструменти та почали виготовляти кетамін у жовтні 2016 року, а потім зберігали продукт у будинку Сю в Гуанчжоу. Пізніше поліція конфіскувала понад 120 кілограмів наркотиків з дому Сю та іншої адреси, йдеться у повідомленні.

Кетамін – це потужне знеболювальне, яке стало популярним серед відвідувачів клубів у Китаї та інших країнах.

Відносини між Китаєм та Канадою стали напруженими через арешт Менг Ванчжоу, фінансової директорки та доньки засновника китайського технологічного гіганта Huawei в аеропорту Ванкувера наприкінці 2018 року. США хочуть, щоб її екстрадували. Її підозрюють у порушенні торгових санкцій США проти Ірану. 

Її арешт розлютив Пекін, який розглядає це як політичний крок, покликаний не допустити зростання Китаю. Згодом Китай затримав колишнього канадського дипломата Майкла Коврига та канадського підприємця Майкла Спавора, звинувативши їх у невизначених злочинах проти національної безпеки. Китай також виніс смертний вирок засудженому канадському контрабандисту наркотиків і встановив обмеження на різні види експорту з Канади до Китаю.

Утім прессекретар Міністерства закордонних справ Китаю Ван Венбін заявив, що між винесенням вироку Сю та поточними відносинами між Китаєм та Канадою немає зв'язку.

Як і багато країн Азії, Китай застосовує жорсткі покарання за виробництво та продаж незаконних наркотиків, включно зі смертною карою.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *