Трамп сумнівається, що вибух у Бейруті є наслідком нещасного випадку

Він припустив, що "хтось міг залишити вибухонебезпечні пристрої" поруч із місцем вибуху.

Американський президент Дональд Трамп заявив, що поки рано стверджувати справжню причину вибуху в столиці Лівану Бейруті, внаслідок якого загинули щонайменше 135 людей, а ще п’яти тисяч осіб отримали поранення.

Про це він сказав під час брифінгу в середу, 5 серпня, повідомляє The Hill.

“Що б не сталося, це жахливо. Але вони (уряд Лівану – ред.) насправді не знають, що сталося. Ніхто поки не знає”, – зазначив Трамп.

Він додав, що поки важко сказати, чи справді вибух є наслідком нещасного випадку.

“Ми досить активно розбираємося у цьому. Я маю на увазі, є люди, які вважають це нападом, і є люди, які вважають, що нападу не було, – додав очільник Штатів. – У будь-якому випадку це була жахлива подія. Багато людей загинули, величезна кількість людей була важко поранена”.

Президент США також припустив, що “хтось міг залишити вибухонебезпечні пристрої” поруч із місцем вибуху, і не виключив, що катастрофа у Бейруті все ж є наслідком “нападу”.

Раніше Трамп заявив, що вибух стався через “напад”, а радники з питань військової та національної безпеки США нібито вважають ймовірною причиною катастрофи – “бомбу”. Пізніше цю інформацію спростували у Пентагоні.  

За словами експертів, причиною вибуху в ліванському Бейруті могли стати феєрверки та аміачна селітра.

Відео

135 загиблих й 5 тисяч постраждалих: як Ліван оговтується від потужних вибухів

135 загиблих й 5 тисяч постраждалих – Ліван оговтується від вибухів небаченої сили. У порту Бейрута зірвався склад, як вже з’ясувалося, із небезпечним нітратом амонію. Вибуховою хвилею понівечено ледь не пів міста. Майже повністю зруйновані будівлі в радіусі 10 кілометрів. Серед постраждалих – дружина та донька прем’єра країни. Медичної допомоги потребують й кілька українців. Про трагедію, яка може бути наслідком звичайнісінького людського недбальства – у сюжеті.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *