Космічний корабель Crew Dragon з астронавтами NASA відстикувався від МКС і повертається на Землю

Буревій "Ісайя" не став на заваді NASA.

Космічний корабель Crew Dragon компанії Ілона Маска SpaceX з астронавтами NASA відстикувався від Міжнародної космічної станції та летить до Землі. Його посадка очікується 2 серпня у Мексиканській затоці біля міста Пенсакола, штат Флорида.

Про це повідомляє NASA.

Читайте також:

Від цькування в школі до підкорення космосу: яким був шлях Ілона Маска до успіху

Розтикування відбулось о 2:45 за київським часом. Корабель із двома астронавтами, Бобом Бенкеном і Дагом Херлі, на борту має приземлитись за 19 годин, о 21:42 за київський часом. 

Було вирішено не відкладати політ попри ураган “Ісайя”, що вдруге за сезон сформувався над Атлантикою. Після розтикування NASA повідомила, що Crew Dragon перебуває на “безпечній траєкторії”. 

In case you missed it, @SpaceX’s Dragon Endeavour with @AstroBehnken & @Astro_Doug aboard undocked from the @Space_Station.

Watch NASA TV for continuous coverage as the spacecraft proceeds toward splashdown off the coast of Florida, Sunday, Aug. 2: https://t.co/mzKW5uDsTi pic.twitter.com/QOni0gSJHU

— NASA (@NASA) August 2, 2020

The view from inside the @SpaceX Dragon Endeavour, as @AstroBehnken & @Astro_Doug monitor their departure from @Space_Station: pic.twitter.com/Dp2nmgG0RM

— NASA (@NASA) August 1, 2020

Нагадаємо:

  • 30 травня NASA та SpaceX здійснили перший успішний запуск пілотованої місії до МКС.
  • Політ називають історичним, бо це вперше США відправили астронавтів у космос на ракеті приватної компанії SpaceX. Також за останні 10 років США виконують космічний політ самостійно, без участі інших країн.
  • Це друга спроба відправити астронавтів на МКС. Перший запуск планували провести в середу, 27 травня, але його відклали через несприятливі погодні умови. 
  • Усі подробиці про цю історичну космічну місію читайте на ТСН.ua за цим посиланням. 

    Відео

    Подія, яка змінила хід історії: як відбувався запуск космічного корабля Crew Dragon

    Ілон Маск підкорив космос/ Після того, як винахідник-мільйонер відправив у космічні мандри електрокар Tesla, замахнувся і на власну ракету. Днями разом із NASA компанія Маска Space X здійснила успішний запуск космічного корабля з двома астронавтами на борту. За цим спостерігав увесь світ. 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *