“Їм наказали – вони пішли”: Лукашенко закликав не приймати жорстких заходів щодо “вагнерівців”

Лукашенко закликав коректно поводитися з "вагнерівцями" і розібратися з тими, хто їх відправив до Білорусі.

Для 33 затриманих під Мінськом російських бойовиків приватної військової компанії “Вагнера” обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. 

Про це пише білоруське видання БелТА. 

Читайте також:

Офіс генпрокурора оголосив підозри затриманим "вагнерівцям": серед них дев'ять українців

“Підозрюваними у цій кримінальній справі визнані 33 громадянина Російської Федерації, і вони затримані. Відносно них наслідком обраний і прокурором санкціонований запобіжний захід у вигляді взяття під варту”, – повідомив голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич.

Він також уточнив, що на допитах підозрювані дають суперечливі свідчення. “Зокрема, про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська до Стамбулу, кажуть менше половини людей. Решта вказують зовсім інші точки остаточного візиту – інші країни, не лише Туреччину”, – пояснив глава Слідкому. 

Як зазначив Носкевич, була отримана інформація про те, що “вагнерівці” практично усі мають серйозне бойове минуле – воювали на сході України”. 

Пізніше, ввечері 1 серпня, президент Білорусії Олександр Лукашенко закликав коректно поводитися з бойовиками ПВК “Вагнера” і наголосив на тому, що “розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав”.

“Вони, звичайно, винні, але не настільки, щоб відносно них приймати якихось жорстких заходів. Це солдати. Їм наказали – вони пішли… Я дивлюся, принишкли і наші старші брати. Уже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул”, – заявив Лукашенко

За його словами, “ніякого Стамбула не було і бути не могло”, а у росіян були інші цілі, які має з'ясувати слідство.

Нагадаємо:

  • У ніч проти 29 липня під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової кампанії “Вагнера”, яку називають підконтрольною Кремлю. ПВК нібито мала намір дестабілізувати ситуацію в країні. 
  • Після цього президент Олександр Лукашенко терміново скликав засідання Радбезу і звинуватив росЗМІ у “пурзі”.
  • Ввечері 29 липня у Білорусі затримали російського політтехнолога Віталія Шклярова. Він нібито “впроваджував у передвиборні штаби кандидатів своїх агентів”. 
  • Слідчий комітет Білорусі заявив, що затриманих бойовиків ПВК “Вагнера”, підозрюють у підготовці масових заворушень. У цій справі також фігурють опозиційні політики Сергій Тихановський та Микола Статкевич. 
  • Кремль очікує, що затриманих росіян найближчим часом відпустять на волю. За словами речника Путіна, Росія не отримала обґрунтування затримання російських громадян.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *