Дружину недопущеного до виборів суперника Лукашенка, який виїхав до РФ, викликали до поліції – новини світу

Дружину недопущеного до виборів суперника Лукашенка, який виїхав до РФ, викликали до поліції

Цепкало розцінює це як "політичний тиск".

Дружина експретендента на посаду президента Білорусі Валерія Цепкала, який днями із дітьми виїхав з країни до РФ, Вероніка повідомила, що її викликали до поліції для надання свідчень у справі чоловіка. Її сестру викликали до МВС з тієї ж причини.

Про це Вероніка Цепкало сказала журналістам 30 липня, пише Tut.by.

З її слів, повістку вона отримала вранці 30 липня, коли співробітники ДАІ зупинили її авто. Вона уточнила, що йдеться про справу, яку порушили проти її чоловіка за заявою турецького бізнесмена. 

“Мені дуже складно про це говорити …Сьогодні вранці я отримала повістку до МВС: мене викликають для надання свідчень у справі, проти Валерія Цепкало за заявою турецького громадянина (Седат Ігдеджі – ред.)”, – сказала Вероніка Цепкало.

Крім того, вона заявила, що її сестру, співробітницю “Белгазпромбанку”, невідомі люди в цивільному на парковці посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку. Цепкало сказала, що розцінює це як “тиск на нас, на нашу політичну кампанію, особисто на мене, мого чоловіка”. 

Втім, згодом сестра Вероніки вийшла на зв'язок і розповіла, що біля банку їй вручили повістку і запрошували до МВС, щоб дати свідчення у справі Валерія Цепкала.

Своєю чергою, у МВС Білорусі заявили, що правохоронці розпочали дослідчу перевірку щодо Цепкала дійсно через заяву громадянина Туреччини. У заяві нібито були вказані “факти протиправної діяльності Цепкала”.

Нагадаємо,  23 липня білоруський опозиціонер, колишній кандидат в президенти Валерій Цепкало виїхав з країни до Росії, забравши із собою дітей. Свої дії він пояснив імовірністю арешта та позбавленням батьківських прав.  

Раніше повідомлялося, що для виборів президента в країні вирішили об'єднатися штаби трьох опозиційних кандидатів – зареєстрованої кандидатки Світлани Тихановської та незареєстрованих Віктора Бабарики та Валерія Цепкала. 

Обʼєднана команда у разі виграшу пообіцяла провести “повторні чесні вибори” та звільнити політв'язнів. 

Відео

Вибори у Білорусі: тисячі людей зібралися на великий опозиційний мітинг

У Мінську тисячі людей вийшли на підтримку кандидатки в президенти Світлани Тихановської, яку вважають основною суперницею Олександра Лукашенка. Адже інших кандидатів, які з ним могли поборотися, не зареєстрували. Світлана Тихановська балотується замість свого арештованого чоловіка – блогера Сергія Тихановського. Він теж мав плани на президентство, але з травня перебуває в СІЗО. Його звинувачують в порушенні громадського порядку. Вибори призначені на 9 серпня. Чинний президент Олександр Лукашенко при владі вже 26 років і нині заявляє, що його підтримує більшість білорусів. Опозиція закликала своїх прибічників приходити на дільниці з білими браслетами – щоб показати свою позицію.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *