Чорна скринька МН-17: записи розшифровуватимуть у три етапи

Чорна скринька МН-17: записи розшифровуватимуть у три етапи

Мета слідчих — відтворити останні хвилини літака завдяки розмовам у кабіні пілотів і зареєстрованим параметрам польоту, аби мати повну картину трагедії у небі над Тегераном.

Чорні скриньки Боїнга “МАУ”, збитого в Ірані в січні, починають розшифровувати у Франції. Команда міжнародних фахівців намагатиметься отримати інформацію про останні хвилини літака.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чорні скриньки Боїнга розшифровують у лабораторіях Бюро розслідувань і аналізу безпеки цивільної авіації. Цей процес називають “цифровою мікрохірургією”, настільки він складний і не пробачає помилок. 

Перший етап — відкрити самописці, не пошкодивши карти пам’яті, другий — зробити копії збереженої на самописцях інформації до прослуховування записів і перегляду параметрів польоту. Це роблять, аби уникнути ризиків втрати інформації через помилкову маніпуляцію. І нарешті третій етап — прослуховування записів самописців у присутності юридичних фахівців. Цього вимагає процедура Бюро розслідувань, відомого своєю незаангажованістю. 

Відео

У Франції починають розшифровувати "чорні скриньки" збитого в Ірані "Боїнга"

"Чорні скриньки" літака "МАУ", збитого в Ірані в січні, починають розшифровувати у Франції. Команда міжнародних фахівців намагатиметься отримати інформацію про останні хвилини літака. Як відбуватиметься розшифровування і скільки часу це триватиме – у прямому включенні.

Мета слідчих — відтворити останні хвилини літака завдяки розмовам у кабіні пілотів і зареєстрованим параметрам польоту, аби мати повну картину трагедії у небі над Тегераном. Причини катастрофи відомі — після тривалих заперечень Іран визнав, що випадково збив український літак через “помилкові налаштування радарної системи” у момент, коли очікував авіанальоту США після атаки Іраном американських військових баз в Іраку.

Робота французьких слідчих може тривати від кількох днів до кількох місяців в залежності від стану бортових самописців. Після завершення розслідування дані чорних скриньок оприлюднять.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *