“Я не здалася”: у Білорусі на мітинг Тихановської прийшли тисячі людей

У випадку перемоги Тихановська обіцяє провести "повторні вибори".

У неділю, 19 липня, у Мінську близько 7,5 тисяч людей взяли участь у першому агітаційному мітингу опозиційної кандидатки на посаду президента Білорусі Світлани Тихановської.

“Необхідно звільнити всіх політв'язнів і економічних ув'язнених”, – заявила вона.

Читайте також:

У Білорусі, де не вводили карантин, кількість інфікованих коронавірусом громадян перевищила 66 тисяч

Тихановська зазначила, що “через брудні провокації” її чоловік блогер і політв'язень Сергій Тихановський не може її підтримати. Він намагався зареєструвати свою ініціативну групу, але був затриманий за “організацію несанкціонованого заходу” і зараз відбуває 15-добовий арешт.

“Я не здалася тому, що весь час відчувала вашу підтримку”, – наголосила Тихановська. Вона додала, що “сила і загроза для влади – це не кандидати, а люди Білорусі, які не хочуть більше жити в приниженні”.

Водночас нагадаємо, що для виборів президента в країні вирішили об'єднатися штаби трьох опозиційних кандидатів – зареєстрованої кандидатки Світлани Тихановської та незареєстрованих Віктора Бабарики та Валерія Цепкала. 

Обʼєднана команда у разі виграшу пообіцяла провести “повторні чесні вибори” та звільнити політв'язнів. 

Кандидатами на виборах президента Білорусі офіційно зареєстровано п'ять осіб: чинний глава держави Олександр Лукашенко, Світлана Тихановська, ексдепутатка Анна Канопацька, лідер кампанії “Говори правду” Андрій Дмитрієв і глава партії “Білоруська соціал-демократична Грамада” Сергій Черечень.

Двом головним опонентам чинного президента в реєстрації відмовили. До виборів не допустили колишнього главу “Белгазпромбанка” Віктора Бабарики та іншого опозиціонера Валерія Цепкало. 

Через це люди вийшли на протести. Правозахисники повідомляли про побиття і жорстоке поводження з затриманими. До відділків у різних містах потрапили понад три сотні учасників антивладних протестів, півтора десятка журналістів та блогери.

Вибори у Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Відео

Правозахисники повідомляють про жорстоке поводження з затриманими протестувальниками у Білорусі

Били та ставили в автозаках на коліна. Правозахисники повідомляють про побиття і жорстоке поводження з затриманими під час протестів у Білорусі. До відділків у різних містах потрапили понад три сотні учасників анти-владних протестів, півтора десятка журналістів та блогери. Через акцію у Мінську вже порушено першу кримінальну справу. Більше про ситуацію – у сюжеті.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *