“Втручання у внутрішні справи”: Пекін різко відповів на затверджені Трампом санкції проти Китаю

"Втручання у внутрішні справи": Пекін різко відповів на затверджені Трампом санкції проти Китаю

У Китаї засудили дії очільника США.

Після затвердження американським президентом Дональдом Трампом санкцій проти Китаю Пекін звинуватив Сполучені Штати Америки у “грубому” втручанні у внутрішні справи КНР.

Про це повідомляє People’s Daily, China із посиланям на Міністерство закордонних справ країни. 

“Китай рішуче засуджує і виступає проти підписання президентом США Дональдом Трампом так званого “Гонконгського закону про автономію”, який грубо втрутився у внутрішні справи Китаю і серйозно порушив міжнародне право та основні норми, що регулюють міжнародні відносини”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у вівторок, 14 липня, Трамп підписав закон про введення санкцій проти материкового Китаю у відповідь на втручання КНР в автономію Гонконгу. Санкції стосуватимуться, зокрема, іноземців, юридичних осіб та фінансових установ, які допомогли Пекіну запровадити контроверсійний закон про національну безпеку Гонконгу.

Окрім того, очільник Штатів підписав указ щодо скасування привілейованого ставлення Вашингтона до Гонконгу. Так, територія позбудеться торгових преференцій, а також можливості отримувати американські технології. 

“Відтепер до Гонконгу будемо ставитися так само, як і до материкового Китаю, – сказав президент. – Жодних особливих привілеїв, особливого економічного ставлення та експорту високих технологій. Також ми встановлюємо масивні тарифи на Китай”. 

China strongly opposes and condemns US President Donald Trump’s signing of the so-called “Hong Kong Autonomy Act,” which has grossly interfered in China’s internal affairs and seriously violated international law and the basic norms governing international relations: Chinese FM pic.twitter.com/0hRI8hmMVB

— People’s Daily, China (@PDChina) July 15, 2020

Як повідомлялося, вищий законодавчий орган КНР Всекитайські збори народних представників (ВЗНП) 30 червня ухвалив контроверсійний закон про національну безпеку Гонконгу – спеціального адміністративного району Китаю. 

У 2019-2020 роках Гонконг захлеснула нова хвиля масових протестів проти посилення впливу Пекіна в автономному окрузі та рішень, що обмежують громадянські свободи його жителів. Ці виступи нерідко виливалися у вуличні заворушення і супроводжувалися зіткненнями з поліцією. Тепер іноземні спостерігачі і правозахисники побоюються, що новий закон буде використовуватися владою КНР для придушення демократичного руху в Гонконзі. 

Відео

У Гонконгу відбулися перші арешти за скандальним законом про національну безпеку

Перші арешти за скандальним законом про національну безпеку у Гонконгу. У день річниці передачі колишньої британської колонії Китаю активісти, що вийшли на вуличний протест, зіткнулися з поліцією. Затримано близько 300 людей і 9 з них за ухваленим напередодні законом, який передбачає довічне ув'язнення – за диверсії та тероризм. І дозволяє судити затриманих не у Гонконгу, а на території материкового Китаю. Масові протести у колишній британській колонії тривають майже рік. Демонстранти вимагають демократичних реформ і свобод для Гонконгу.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *