У містах Білорусі масово затримують учасників акцій за допуск незалежних кандидатів на вибори

Правоохоронці затримують, зокрема, журналістів.

Увечері 14 липня у багатьох містах Білорусі люди вийшли на акції протесту через відмову ЦВК зареєструвати кандидатами у президенти Віктора Бабарика і Валерія Цепкала. Протести, зокрема, відбуваються у Мінську, Бресті, Гомелі, Гродно, Могильові.

Про це повідомляє tut.by.

Учасники акцій кричать “Ганьба”, плескають у долоні.

Водночас білоруські правоохоронці всіляко перешкоджають проведенню акцій: вулиці контролюють співробітники ОМОН, перекривають дороги і масово затримують учасників акцій. Зокрема, кореспондент “Радіо Свободи” Олесь Пілецький та відеограф Андрій Рабчик були затримані під час прямої трансляції. Люди в штатському вистрибнули з синього мікроавтобуса і, не представившись, втягнули репортерів в автобус.

Також під час прямого ефіру затримали журналістку телеканалу “Belsat” Катерину Андреєву.

Нагадаємо, 14 липня Центральна виборча комісія Білорусі не допустила до виборів головних конкурентів чинного президента Олександра Лукашенка – колишнього главу “Белгазпромбанку” Віктора Бабарика та іншого опозиціонера Валерія Цепкала.

Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня.

Відео

Вона змінилася: режисер Андрій Курейчик розповів про нову Білорусь

Зараз Білорусь нагадує пізній радянський союз. Та буквально кілька місяців, якщо не тижнів тому, все почало стрімко змінюватися. Тож ми розпитали в білоруського режисера і сценариста Андрія Курейчика, яка вона – нова Білорусь.

 

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *