Хостел з українцями в Польщі підпалили через конфлікт поляків між собою

В хостелі були сім'ї з дітьми.

Поліція з'ясувала, що хостел у селі Погожице в комуні Хшанув підпалив 42-річний місцевий житель, який постійно конфліктував зі своїми сусідами. Поляки переконують, що це не було зроблено через неприязнь до українців.

Про це повідомляє chrzanow.naszemiasto.pl.

В хостелі мешкали переважно українці, які працювали у власника хостелу на будівництві. Серед них були і сімейні пари, і навіть родини з дітьми. Окрім того там жили заробітчани та поляки. Як пише видання 42-річний поляк мав постійні конфлікти саме зі земляками. Через це у поліції кажуть, що підпал стався не на національному підґрунті, а через особисті причини.

Слідчі вважають, що підпал було здійснено навмисно так, аби вогонь швидко поширився будинком. 

Затриманого поляка заарештували на 3 місяці, поки триватиме слідство. Йому загрожує до 10 років ув'язнення за створення ситуації, яка загрожує життю або здоров’ю багатьом особам або майну у великих розмірах.

Зазначимо, пожежа сталася в ніч проти 7 липня. Хостел згорів майже вщент, але ніхто не постраждав і не потребував госпіталізації. Роботодавець вже надав українцям нове житло.

Відео

У польському селі Погожице підпалили хостел з українськими заробітчанами

Пожежа в хостелі з українськими заробітчанами. У Польщі підпалили помешкання, де жили українці. Сталося все на південному сході країни, у селі Погожице. На щастя, під час пожежі ніхто не постраждав – у хостелі мешкало 12 людей, переважно українців, і вони встигли швидко вийти з охопленої вогнем будівлі. Приміщення вигоріло дощенту. Польська поліція одразу ж затримала паліїв – ними виявилися двоє громадян країни, які також мешкали в хостелі. Їхні мотиви наразі розслідують.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *