Україна в 30 разів знизила імпорт електроенергії

У квітні-червні 2020 року був відсутній імпорт електроенергії з Росії та Білорусі відповідно до рішення Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг.

 

Місячний імпорт електроенергії в червні скоротився в 31 раз, порівняно з січнем, до 18 млн кВт-год. Про це в середу, 8 липня, повідомила держкомпанія НЕК Укренерго.

 

 

За її даними, при цьому в квітні-червні 2020 року був відсутній імпорт електроенергію з Росії і Білорусі відповідно до рішення Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг.

 

У другому кварталі електроенергія постачалася зі Словаччини – 125 млн кВт-год., Угорщини – 62 млн кВт-год., Румунії – 12 млн кВт-год.

 

Експорт електроенергії в січні-березні ріс на 5% у місяць, далі у квітні сталося падіння до 237 млн ​​кВт-год. порівняно з 773 млн кВт-год. у березні. За перше півріччя експорт скоротився в 6,8 разу.

 

У другому кварталі експорт йшов до Польщі – 314 млн кВт-год., Угорщини – 129 млн кВт-год., Румунії – 20 млн кВт-год. У червні 99% експорту припадало на Польщу.

 

Нагадаємо, Україна з 20 червня відновила експорт електроенергії в Російську Федерацію. Він був припинений у березні через введення карантину.

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *